Ontwerp & Design

Prins&van heumen, sfeerarchitecten

Bij aankoop van een oud pand staat een ieder op een gegeven moment voor een belangrijke en bepalende beslissing: nieuw bouwen of renoveren?

Project het Katshuis, Kats
Project Wissenkerke

Prins &vanheumen prefereert het updaten van een pand naar deze tijd boven het slopen, dus nieuw ‘bouwen’ in een oude situatie. Soms met oude bouwmaterialen, soms nieuw gemaakt naar oud model.

Het nieuw bouwen met oude materialen zorgt voor directe sfeer: het mooie, vaak gedetailleerde en vakkundige van de oude materialen, maar wel met het comfort en de luxe van vandaag. En daarbij is heel belangrijk: de duurzaamheid van de bouw door het hergebruik van oude materialen.

Resultaat na renovatie: het Katshuis
Resultaat na renovatie: Wissenkerke

Het werken met en in bestaande bouwconstructies is vaak een uitdaging: hoe kunnen onmogelijke situaties omgebogen worden naar geweldige mogelijkheden. Dat vereist creativiteit en daar ligt de passie van Prins&vanHeumen.

Wat maakt een huis de juiste ‘place to be’?

Dat is uiteraard voor een ieder verschillend, de één houdt van vol en gestyled, de ander juist van praktisch en minimalistisch. Wat uw voorkeur ook is, het kan gerealiseerd worden. Prins&vanheumen heeft een aantal mooie afgeronde projecten op hun naam staan:

Project: Verbouwing en renovatievan het Katshuis

Bij een verbouwing gaat Prins&vanheumen nooit uit van bestaande situaties. De logische indeling en de functies van de ruimtes zijn vaak belangrijker om een perfect resultaat van de verbouwing te krijgen.

voorgevel het Katshuis in 2015 – het begint bij een droom (quote J. Prins)

Het gebeurt regelmatig dat een boerenschuur wordt omgebouwd voor bewoning. Moderne passages van glas of zink moeten het oude huis met de schuur verbinden. Het exterieur van de schuur wordt gelift, maar het resultaat is vaak dat de schuur nog steeds duidelijk de vormen en het aandenken van een schuur heeft: na renovatie woont men in de schuur.

ontwerpvoorstel gebaseerd op oude bouwmaterialen

Het pand in Kats bestond bij aankoop uit een kleine arbeiderswoning en een grote vervallen schuur. Zoals zovelen in deze vergelijkbare situatie wilden de eigenaren Prins&vanheumen het huis met de schuur verbinden. De functies van de schuur en het huis werden omgedraaid: de schuur werd hoofdgebouw, het oude huis werd bijgebouw.

voorgevel het Katshuis na renovatie in 2016

De visie van Prins&vanheumen ging er verder: na de renovatie mocht je geen schuur meer zien of vermoeden, er stond een fraai 18de eeuwse herenhuis met diverse aanbouwen in verschillende stijlen. De achterliggende gedachte van Prins&vanheumen was dat het oorspronkelijke hoofdhuis in 1732 gebouwd was en dat in de eeuwen daarna verschillende eigenaren bijgebouwd hebben in de stijl en trend van hun tijd.

Elly Prins en Remco van Heumen houden zich bezig met exterieur en interieur. We maken het ontwerp, begeleiden de bouw, stylen het huis en daarbij wordt ook de tuin niet vergeten. Prins&vanheumen staan voor een totaal sfeervol beeld.

Nieuwbouw en interieur gastenverblijf

In een fraaie en idyllische tuin hebben we een net zo sfeervol gastenverblijf mogen ontwerpen en realiseren:

Renovatie en inrichting Wissenkerke

De dijkwoningen in Wissenkerke waren in zeer slechte staat, deels ingestort en zwaar verwaarloosd. De sfeer was echter goed en dat is voor Prins&vanheumen de basis.

Om te laten zien wat voor resultaat je kunt krijgen, zelfs met een oude vervallen dijkwoning, laten we hieronder een aantal voor en na foto’s zien.

Na de renovatie van het exterieur en het interieur hebben we het huis ook ingericht en gestyled. Hieronder nog een mooie binnenkijker in Wissenkerke na renovatie:

verbouwing en inrichting delicatesse winkel ‘Buiten’ in Rotterdam

Bij een overname van de delicatesse winkel Buiten-Deli in Rotterdam werden wij gevraagd om het pand te restylen. Ook hier laten we weer een serie van voor en na foto’s zien:

 

Meer informatie over Prins & van heumen

Wilt u meer informatie over onze werkwijze? Of wilt u dat wij een keer bij u langskomen?
Bel Prins & van heumen: 06-10135567
Mail: info [@] hetkatshuis.nl

Volg ons ook op instagram: https://www.instagram.com/het_katshuis/